İnternet Sitesi: https://belek.edu.tr/Anasayfa/Akademi?programkodu=30
Telefon: 444 1264
Fax: -
E-Mail: bgt@belek.edu.tr
Program Sorumlusu: Öğr. Gör. Tolga PALANDIZ
MİSYONUMUZ
Antalya Belek Üniversitesi Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı olarak misyonumuz; siber güvenlik alanında, etik değerlere sahip, yenilikçi ve problem çözme becerileri gelişmiş profesyoneller yetiştirmektir.
VİZYONUMUZ
Antalya Belek Üniversitesi Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı olarak vizyonumuz; ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, öncü, yenilikçi, teknolojiye uyum sağlayan siber güvenlik uzmanları yetiştiren bir eğitim programı olmaktır.
TEMEL DEĞERLERİMİZ
EĞİTİM AMAÇLARIMIZ
HEDEFLERİMİZ
Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı olarak hedeflerimiz;
BİLİŞİM GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ PROGRAMININ GENEL TANITIMI
Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı, 14/12/2023 toplantı tarihinde 2023/22 karar numarası ile kabul edilmiş ve Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı olarak tanımlanarak açılmıştır.
Üniversitemizde Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı ilk öğrencilerini 2024/2025 eğitim öğretim yılında alarak eğitime başlamıştır.
ÖSYM Kontenjanı: 29
Puan Türü: TYT
Eğitim Dili: Türkçe
Eğitim Türü: Örgün
Eğitim Süresi: 2 yıl
Eğitim Yeri: Antalya Belek Üniversitesi Merkez Kampüs
Kabul Koşulları: Lise veya dengi okul mezunu olmak ve ÖSYM tarafından belirlenen TYT puanı elde etmiş olmak gerekir. Yabancı uyruklu öğrenciler için Türkçe yeterlilik şartı istenmektedir.
Programımızda TYT puanıyla %50 burslu olarak öğrenci alımı yapılacaktır. Programa yerleşen öğrencilerin 30 iş günü zorunlu stajları bulunmaktadır.
Öğrenciler stajlarını ‘Siber Güvenlik Firmaları, Bilgi Teknolojileri Departmanları, Veri Merkezleri, Ağ Güvenliği Şirketleri, Üniversitelerin Bilgi İşlem Merkezleri, Kamu Kurumlarının Bilişim Birimleri, Güvenlik Operasyon Merkezleri (SOC), Adli Bilişim Laboratuvarları, Bankaların ve Finans Kuruluşlarının Güvenlik Departmanları’ gibi kurumlarda yapabilmektedir
Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı, lise öğrenimi sonrasında iki yıllık ön lisans eğitimi vermektedir. Kulüp etkinlikleri ve mesleki deneyime uygun çalışmalar ile öğrencilerin kazandıkları bilgileri pratiğe dönüştürmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerin, kariyer planlama, kalite yönetimi vb. dersler kapsamında sektörden gelen isimlerin tecrübelerinin aktarıldığı, sektörde kritik öneme sahip kalite süreçlerinin gözlemlendiği çalıştaylar aracılığıyla pratik iş yaşamı tecrübesi kazanması hedeflenmektedir.
PROGRAM PROFİLİ
Eğitim – Öğretim Uygulama Alanları ve Program Olanakları
Üniversitemiz Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı, öğrencilere bilgisayar ağları, siber güvenlik araçları ve yazılımları üzerinden uygulamaları eğitim imkânı sunan laboratuvar ortamı sunmakla birlikte, gerçek dünya senaryolarına dayalı siber saldırı ve savunma simülasyonlarını bilgisayar ortamında öğrencilerin deneyimlemesini sağlar. Öğrencilere sektördeki önde gelen firmalar ile buluşturan seminer programları ve staj iş birlikleri oluşturur. Bu da öğrencilerin gerçek dünya deneyimi kazanmasına fırsatlar sunar. Programımız, öğrencilerin bilişim güvenliği sorunlarını çözmeleri için projeler geliştirme ve yönetme becerisi kazanması için proje tabanlı öğrenme yaklaşımına sahip dersler içerir. Ders müfredatları, siber güvenlik alanında uluslararası geçerliliği olan sertifikasyon sınavlarına uyumlu bir şekilde tasarlanmış olup öğrencileri bu sertifikasyonlara hazırlar.
Programdan Mezun Olan Öğrencilerin Hedeflenen Kazanımları:
BİLİŞİM GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI GİRİŞ KOŞULLARI
Öğrenim Koşulları
Yeterlilik Sınavı
BİLİŞİM GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI MEZUNİYET KOŞULLARI
Programımızda 120 AKTS değerine sahip olan ve en az 2.00 ortalamayı edinen, dört yarıyıllık öğretim planındaki dersleri başaran ya da başarmış sayılan öğrenci mezun sayılır. AKTS eksiği olan öğrenci seçmeli ders alarak şartı sağlayabilir. Mezuniyet aşamasında AKTS eksiği (toplam 120 AKTS) olacak olan öğrenciler, bu eksikliklerini 3. veya 4. dönemlerde teknik seçimlik dersler ile tamamlayacaklardır. Ayrıca öğrencilerimizin mezuniyeti için 30 iş günlük staj çalışmasını başarı ile gerçekleştirmeleri gereklidir.
BİLİŞİM GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI MEZUN İSTİHDAM PROFİLLERİ
Programdan başarı ile mezun olan öğrencilerimiz;
BİLİŞİM GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DGS İLE GEÇİLECEK LİSANS PROGRAMLARI
Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı mezunları, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile çeşitli üniversitelerin;
Lisans programlarına geçiş yaparak eğitimlerini devam ettirebilirler.
BİLİŞİM GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ MEZUNU GÖREVLERİ TANIMI
PROGRAM KURULU
Bölüm kurulumuz
Öğr. Gör. Tolga PALANDIZ (Başkan)
Öğr. Gör. Soner DEDEOĞLU (Üye)
Öğr. Gör. Kemal KARAÇUHA(Üye)
İÇ PAYDAŞLAR
Öğr. Gör. Tolga PALANDIZ (Başkan)
Öğr. Gör. Soner DEDEOĞLU (Üye)
Öğr. Gör. Kemal KARAÇUHA (Üye)
Belek Üniversitesi bünyesinde bulunan bütün akademik ve idari personel
Öğrenci Temsilcisi Mert Çaksen
DIŞ PAYDAŞLAR (PROGRAM DANIŞMA KURULU)
Yasin AYHAN Certby Uluslararası Denetim Belgelendirme Eğt. Hiz. Ltd. Şti.
(Genel Müdür)
Bekir Selçuk TEMEL Başakşehir Belediyesi
(İnovasyon ve Teknoloji Müdürü)
Ünlü AĞYOL ISR Bilgi Güvenliği Ar.Ge. ve Yazılım Destek Hiz. Ltd. Şti.
(Genel Müdür Yardımcısı)
Çalışma Alanları
Mezunlarımız, kamu ve özel sektör kuruluşlarında bilişim güvenliği uzmanı, ağ güvenlik yöneticisi, siber güvenlik analisti gibi pozisyonlarda istihdam edilebilirler. Kamusal alanda çalışma arzusu içerisinde olan mezun öğrencilerimiz, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili sınavlarda başarılı olarak çeşitli kamu kurumlarında görev alabilirler. Ayrıca, bankalar, finans kurumları, sağlık kuruluşları ve büyük ölçekli şirketlerde de bilişim güvenliği alanında kariyer yapma imkanına sahiptirler.
© PARSKASOFT Tüm Hakları Saklıdır