İnternet Sitesi: https://www.belek.edu.tr/Anasayfa/Akademi?programkodu=42
Telefon: 444 1 264
Fax :-
E-Mail: insaatteknolojisi@belek.edu.tr
Program Sorumlusu: Öğr. Gör. Hasan ÖZCAN
MİSYONUMUZ
İnşaat Teknolojisi Programı, inşaat sektöründe uzman ve yetkin teknikerler yetiştirerek mühendisler ve ustalar arasında etkili iletişim ve koordinasyon sağlayacak profesyonellerin yetişmesini amaçlar. Öğrencilere yapı işleri alanında teknik bilgi ve beceri kazandırarak inşaat projelerinin yönetimini ve tüm süreçlerini başarıyla gerçekleştirebilmelerini sağlamayı hedefler. Program, öğrencilerin mühendisler ve mimarlarla iş birliği içinde çalışarak yapı malzemelerini değerlendirme, keşif ve metraj işlemleri yapma, saha gözlemleri gerçekleştirme gibi önemli görevleri üstlenmelerini destekler. Bu doğrultuda, teorik ve pratik bilgilerin yanı sıra sektörel yeniliklere ve gereksinimlere uyum sağlayabilecekleri bir eğitim sunmayı amaçlar.
VİZYONUMUZ
İnşaat Teknolojisi programının vizyonu; inşaat mühendisliği ve yapı sektöründe lider, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretebilen teknik personeller yetiştirmektir. Program, öğrencilere geniş bir teknik bilgi ve beceri yelpazesi sunarak; statik ve betonarme hesapları yapabilme, malzeme seçimi ve kullanımı konularında uzmanlaşma, inşaat projelerinin yönetiminde beceri kazanma gibi yetkinlikler sağlamayı hedefler. Ayrıca; yönetimsel bilgilerle donatılmış, mesleki sorumluluk ve iş ahlakı bilinciyle hareket eden öğrenciler yetiştirerek, projelendirme aşamasından teslim aşamasına kadar süreçlerde etkin rol alabilecekleri profesyoneller haline gelmelerini destekler. Programın temel hedefi, sektördeki yeniliklere ayak uydurabilen ve yüksek kalitede hizmet sunabilen teknik personeller yetiştirerek, inşaat sektöründe önemli bir fark yaratmaktır.
TEMEL DEĞERLERİMİZ
EĞİTİM AMAÇLARIMIZ
İnşaat Teknolojisi Programı, öğrencileri kapsamlı teknik bilgi ve becerilerle donatarak inşaat projelerinin tüm süreçlerine hâkim profesyoneller yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerin yapı türleri, statik ve betonarme hesapları konusunda bilgi sahibi olmaları, malzeme seçimi yapabilmeleri sağlanmaktadır. Mühendisler, mimarlar ve ustalar arasında etkili iletişim ve koordinasyonu sağlama yeteneği kazandırmak, saha keşif ve gözlem çalışmaları yapabilme becerisi geliştirmek de önemlidir. Program; keşif, metraj ve hakkediş işlemlerini yapabilen, zaman, maliyet ve kalite yönetimi konusunda yetkin, teknik personel yetiştirmeye odaklanmaktadır.
HEDEFLERİMİZ
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMININ GENEL TANITIMI
İnşaat Teknolojisi Programı, 2017/2018 Eğitim – Öğretim yılında açılmıştır.
İnşaat Teknolojisi Programı, 25/01/2017 toplantı tarihinde 2017/1 karar numarası ile kabul edilmiş, 08/02/2017 tarihinde İnşaat Teknolojisi Programı olarak tanımlanarak açılmıştır.
İnşaat Teknolojisi Programı, ilk öğrencilerini 2017/ 2018 Eğitim – Öğretim yılında alarak eğitime başlamıştır. Üniversitemizde İnşaat Teknolojisi Programı 2017/2018 Eğitim – Öğretim yılında açılarak ilk öğrencileri ile eğitim-öğretime başlamıştır.
ÖSYM Kontenjanı: 20
Puan Türü: TYT
Eğitim Dili: Türkçe
Eğitim Türü: Örgün
Eğitim Süresi: 2 yıl
Eğitim Yeri: Antalya Belek Üniversitesi Merkez Kampüs
Kabul Koşulları: Lise veya dengi okul mezunu olmak ve ÖSYM tarafından belirlenen TYT puanı elde etmiş olmak gerekir. Yabancı uyruklu öğrenciler için Türkçe yeterlilik şartı istenmektedir.
Programımıza 2023 – 2024 Eğitim – Öğretim Yılında TYT puan türünden 222,14 taban puanla %50 burslu olarak öğrenci alımı yapılmıştır.
Programa yerleşen öğrenciler ikinci dönem sonunda 30 iş günü zorunlu staj yapmaktadır.
İnşaat Teknolojisi Programı, lise öğrenimi sonrasında iki yıllık ön lisans eğitimi vermektedir. Kulüp etkinlikleri ve iş başında mesleki uygulama deneyimi ile öğrencilerin kazandıkları bilgileri pratiğe dönüştürmeleri sağlanmaktadır. Kariyer dersi ve yapılan çalıştaylar kapsamında inşaat sektöründen gelen isimleri bir arada bulabilme fırsatı edinen öğrencilerimizin pratik iş yaşamı ile buluşabilmeleri açısından kurumsal (şantiye, proje ofisi vb.) geziler gerçekleştirilmektedir.
PROGRAM PROFİLİ
Eğitim – Öğretim Uygulama Alanları ve Program Olanakları
Programdan Mezun Olan Öğrencilerin Hedeflenen Kazanımları:
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI GİRİŞ KOŞULLARI
Öğrenim Koşulları
Yeterlilik Sınavı
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI MEZUNİYET KOŞULLARI
Program boyunca belirlenen dersleri başarıyla tamamlamak. Müfredatta yer alan tüm dersler en az DD veya S harf notu ile tamamlamalı ve gerekli kredi sayısını (120 AKTS) toplamalıdır.
Öğrencilerin, mezuniyet için belirlenen asgari genel not ortalamasını (2.00/4.00) sağlamaları gerekmektedir.
Programın bir parçası olarak 30 iş günü staj yapmış olmak. Bu süreçte öğrenciler, mimari, statik projelerde veya ilgili kurum ve kuruluşlarda deneyim kazanırlar.
Öğrencilerin; derslerin, stajların ve uygulama çalışmalarının teorik derslerde %70 uygulamalı derslerde %80 katılım göstermeleri gerekmektedir.
Öğrenciler, üniversitenin disiplin kurallarına uygun davranmalı ve herhangi bir ciddi disiplin cezası almamış olmalıdır.
Öğrencilerin programın öngörülen maksimum azami öğrenim süresi içerisinde (4 yıl) mezuniyet koşullarını sağlamaları gerekmektedir.
Öğrenciler üniversiteye olan tüm mali yükümlülüklerini yerine getirmiş olmalıdır.
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI MEZUN İSTİHDAM PROFİLLERİ
Programdan başarı ile mezun olan öğrencilerimiz;
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DGS İLE GEÇİLECEK LİSANS PROGRAMLARI
İnşaat Teknolojisi Programı mezunları, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile çeşitli üniversitelerin;
Lisans programlarına geçiş yaparak eğitimlerini devam ettirebilirler.
İNŞAAT TEKNİKERİ GÖREV TANIMLARI
İnşaat Teknolojisi Programını başarıyla tamamlayan mezunlar, mimar ve mühendisin bulunduğu her alanında teknik olarak görev alan meslekler arasında yer alır.
İnşaat teknikeri olarak unvanına sahip olmak.
PROGRAM KURULU
Başkan: Öğr. Gör. Hasan ÖZCAN
Üye: Öğr. Gör. Seda TURAN
Üye: Öğr. Gör. Burak YANARDAĞ
İÇ PAYDAŞLAR
Öğr. Gör. Hasan ÖZCAN
Öğr. Gör. Seda TURAN
Öğr. Gör. Burak YANARDAĞ
(Antalya Belek Üniversitesi bünyesinde bulunan bütün Akademik ve İdari Personel.
Öğrenci Temsilcisi Buğra Kurunç.)
DIŞ PAYDAŞLAR (PROGRAM DANIŞMA KURULU)
Prof. Dr. Niyazi Uğur KOÇKAL (Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı)
Mehmet Soner AKDOĞAN (TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı)
Fatih ÖZEN (Mezun Öğrenci)
İnşaat teknikerlerimiz inşaat ve saha müşavirlik (yani kontrol ve/veya yapı denetim) hizmeti veren firmalarda, kamu ya da yerel yönetimlerinde, karayolu, köprü, tünel, baraj, havaalanı, su getirme/dağıtma sistemleri ile konutlardan ticaret merkezine kadar tüm yapı projelerinin; planlama, yapım ve kontrol aşamalarında teknik eleman olarak önemli bir rol oynamaktadırlar.
© PARSKASOFT Tüm Hakları Saklıdır